Crvena nit stabilnosti | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Crvena nit stabilnosti

Marko Tadić predstavit će se novim izložbenim konceptom shvaćenim kao medij i kao visoko individualizirani i specifični kontekst.

17.12.2015 - 16.01.2016 , Sisak - Galerija Striegl

Otvorenje izložbe Marka Tadića pod nazivom ''Tables and Shelves'' Gradskoj galeriji Striegl najavljeno je za četvrtak, 17. prosinca, u 19 sati.

Marko Tadić predstavit će se novim izložbenim konceptom sastavljenim od niza maketa, umanjenih izložbenih paravana, radova na papiru, foto grattagaea i projekcija namijenjenih da svakog posjetitelja uvuku u sadržaj izložbe shvaćene kao medij i kao visoko individualizirani i specifični kontekst:

"Možda nas zato niti ne treba čuditi da izložba, kao i artefakti koje promatra i izokreće Marko Tadić zapravo vraćaju promatrača u doba 'nevinosti' izložbenih forma, vrijeme pedesetih i šezdesetih godina, kada se izložba ustoličava kao specifično mjesto razmjene estetskog iskustva i izvođenja umjetnosti kao takve. Vraća nas u vrijeme kada se ponovno povjerovalo u autonomiju umjetnosti i izgradilo medijske specifičnosti. Iz ove današnje kakofonije, skoro je to nostalgičarski uopće otvoriti kao sadržajno poglavlje. No, upravo to umanjivanje izložbene dimenzije unutar izložbe ukazuje na gotovo ironijski pomak unutar ovog nostalgičarskog predznaka. Moderna vremena, njezini jezici, strukture i postavke crvena su nit prema koliko tolikoj stabilnosti makete i baze jedne strukture u izgradnji", napisala je u predgovoru Ivana Meštrov.

Marko Tadić je rođen 1979. godine u Sisku. 2001. godine diplomirao je filozofiju i sociologiju na Hrvatskim studijima u Zagrebu te 2003. godine diplomirao je na Accademia Delle belle Arti di Firenze u Italiji. Iza sebe ima brojne nagrade, samostalne i grupne izložbe te filmografiju.

Izložba je otvorena do 16. siječnja.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.12.2015