Čuj, Hamlete čuj | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Čuj, Hamlete čuj

Predstava nastala u kolaboraciji dviju argentinskih dramaturginja pruža novu prespektivu na klasik svjetske književnosti.

10.10.2014 , Zagreb - Teatar &TD

FOTO: Martin Hartland

  • A
  • +
  • -

Argentinska redateljica sa zagrebačkom adresom, Renata Carola Gatica u listopadu na daske &TD-a postavlja predstavu Čuj, Hamlete čuj, čiju dramaturgiju potpisuje - također argentinka - J. Sequira. U predstavi nastupaju članovi mlađe, ali već afirmirane, generacije hrvatskog glumišta: Dean Krivačić, Maja Katić, Zrinka Kušević, Zrinka Antičević, Ivana Pavlović i Sven Jakir.

"Djela koja postaju klasici ona su koja razotkrivaju temeljna pitanja koja povijest nastoji zaboraviti, iz koristi ili iz straha. Hamlet je tragedija sina kojem se ukaže duh pokojnog oca kako bi od njega zatražio da ga osveti, što je put koji će ga odvesti u smrt. Je li sin dužan ispuniti očev zahtjev? Jesmo li osuđeni na to da slušamo što se od nas traži, da se odreknemo vlastitog identiteta, izgubimo sebe? Ova slobodna verzija Hamletove duhove iznosi na vidjelo u vremenu koje je sišlo s uma. Mrtvi diktiraju život, a život veoma nalikuje na smrt. U zemlji sinova ništa nije onako kako se čini", stoji u najavi izvedbe.

Predstava će premijerno biti izvedena 10. listopada u &TD-u, s početkom u 20 sati.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 30.09.2014