Dan cirkuskog zagovaranja | kulturpunkt

Najave Predstavljanje

<

Dan cirkuskog zagovaranja

Dan kojim se zastupa razvoj cirkuskoga sektora kroz predstavljanje primjera dobre prakse bit će održan u Francuskoj medijateci.

08.06.2013 , Zagreb - Medijateka Francuskog instituta
  • A
  • +
  • -

Po uzoru na škotski Circus Advocacy Day, Cirkuski informacijski centar u Zagrebu organizira dan kojim se posebno zastupa razvoj cirkuskoga sektora kroz predstavljanje primjera dobre prakse, pred cirkuskim umjetnicima, medijima, javnošću, ali i kulturnim institucijama. Na događaj su, uz medije i publiku, pozvani i predstavnici Ministarstva kulture te lokalnih ureda za kulturu.

Program u Francuskoj medijateci u subotu, 8. lipnja, počinje u 10 sati kada će svoja predavanja održati Kiki Muukkonen (Švedska), umjetnička ravnateljica u Subtopiji, kulturnom centru koji u predgrađu Stockholma djeluje kao poligon kreativnosti za desetke organizacija, poglavito u umjetnostima cirkusa i filma, potom Tomi Purovaara (Finska), bivši voditelj centra za novi cirkus Cirko i Finskoga cirkuskog informacijskog centra, institucija zaslužnih za sintagmu „finski cirkus“ koja se etablirala na međunarodnoj sceni u proteklim godinama te Antonia Kuzmanić (Hrvatska), predsjednica splitske udruge Pozitivna sila i članica zagovaračke Platforme Doma mladih, splitskog kreativnog gnijezda.

Predavač i predavačice otkrit će kako se cirkuski sektor, kroz scenu, ali i infrastrukturu, razvija(o) u nordijskim zemljama, a s kakvim se preprekama susreće na samom europskom jugu. Ulaz na predavanja u Francuskoj medijateci je slobodan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.06.2013