Dani Soundsystem Kulture | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Dani Soundsystem Kulture

Putem radionica, okruglih stolova, projekcija i prezentacija cilj je manifestacije približiti javnosti supkulturnu granu koja i dalje ima snažan utjecaj na urbanu kulturu i mlade.

09.05.2013 - 12.05.2013 , Zagreb - Attack, Zagreb - Pogon Jedinstvo

Dani Soundsystem kulture zamišljeni su kao manifestacija koja okuplja razne subkulture i glazbene žanrove oko jedne polazne točke, soundsystema. Gledano sa sociološke strane soundsystem je imao značajnu ulogu u razvoju te društvene nauke. Počevši od snažnog utjecaja na političku i društvenu scenu na Jamajci, preko emigranata u engleskoj pa sve do free party-a po cijeloj europi, soudsystem je našao svoje mjesto u subkulturi i kontrakulturi te, kao pokret otpora, utjecao na razne političke aktivnosti. Osim na području razvoja glazbenih stilova soundsystem je bitan faktor i u povijesti javnog okupljanja.

Od 9. do 11. svibnja u AKC-u Attack! i Pogonu Jedinstvo bit će održani prvi međunarodni Dani soundsystem kulture. Kroz radionice, okrugle stolove, projekcije i, naravno, prezentaciju domaćih i stranih soundsystema cilj je približiti javnosti jednu subkulturnu granu koja i dalje ima snažan utjecaj na urbanu kulturu i mlade. Soundsystem je kao pojam sveprisutan u današnjem pojmovniku glazbene kulture 20. i 21. stoljeća. Edukacija o korijenima glazbe i javnog okupljanja upućuje na poštovanje i razumijevanje među ljudima koji sudjeluju u glazbenim događanjima, bilo kao organizatori, izvođači ili posjetitelji.

Cjelokupan raspored događanja potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 07.05.2013