Darivanje | kulturpunkt

Vijesti Kulturne politike

<

Darivanje

U utorak, 3. travnja u 12:30, umjetnica Selma Banich dostavila je Gradskom uredom za kulturu u Ilici 25 zapakirani vlastiti izmet, kao izraz protesta protiv gradske kulturne politike.

  • A
  • +
  • -

Ova je akcija jedna u nizu nastojanja da se skrene pozornost šire javnosti i izazove reakcija nadležnih na netransparentnost, klijentelizam i koprupciju u Gradu Zagrebu, a koje su potaknute objavom rezultata za javne potrebe u kulturi Grada Zagreba.

Umjetnica je povodom akcije zapisala: "Dragi građani, 3. travnja 2012. izvela sam čin darivanja Uredu za kulturu Grada Zagreba. To jutro posrani dar (upakiran u kutiju s porukom) stavila sam pred ulaz u zgradu Ilice 25. Udaljavajući se s mjesta darivanja prema gradskoj gužvi, preostalo mi je još samo iznova utvrditi: 'Smrdi, smrdi. Ko salpa pun govana'". 

Selma Banich je umjetnica, aktivistica i sretna kućanica, živi i radi u Zagrebu. Suosnivačica i programska koordinatorica ekscene, nagrađivane platforme za edukaciju i istraživanja u izvedbenim umjetnostima. Autorica, izvođačica i osnivačica zagrebačke kolaborativne izvedbene grupe OOUR. Umjetnička suradnica i izvođačica u projektima izvedbenih grupa Trafik, DB Indoš – House of Extreme Music Theatre, Sodaberg, k.o. - kombinirane operacije i čikaške izvedbene grupe Every House Has a Door. Kada ne radi u kazalištu, živi jednostavnim životom štovateljice prirode, čovječanstva i weba 2.0.

Video akcije možete pogledati ovdje

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 04.04.2012

VEZANE VIJESTI

Tko nadzire nadzirače?

Piše: Vatroslav Miloš
Kao i prijašnjih godina, nakon objave rezultata javnih potreba u kulturi, jasno je da su procedura, kriteriji i transparentnost nepoznanice u Gradu Zagrebu.

Očitovanje, očitovanje, očitovanje

Inicijativa elektroničkih publikacija iz područja kulture i civilnog društva uputila je otvoreno pismo zagrebačkom Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i spor

Korekcije

Održan je sastanak sa zamjenikom pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Tedijem Lušetićem, te predstavnicima Sektora za kulturu.