Deficiti demokratskih procedura | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Deficiti demokratskih procedura

Održava se projekcija dokumentarnog filma Demokracija te panel o procesima odlučivanja i lobiranja u institucijama EU.

29.06.2017 , Zagreb - Veleučilište VERN

FOTO: Nico Hogg

  • A
  • +
  • -

Dokumentarna platforma VERN' Foruma, FORUM.dok, u suradnji s distribucijskom kućom Restart organizira panel diskusiju i hrvatsku premijeru dokumentarnog filma Demokracija u četvrtak, 29. lipnja, s početkom u 13.30 sati na Veleučilištu VERN (dvorana 200, II. kat, Importanne Galleria, Iblerov trg 10).

Od 15 sati u prigodnoj panel diskusiji nakon filma, o procesima odlučivanja i lobiranja u institucijama EU razgovarat će Domagoj Ivan Milošević (predsjednik saborskog Odbora za europske poslove), Marina Škrabalo (članica Europskog gospodarskog i socijalnog odbora, GONG), mr. sc. Natko Vlahović (direktor Vlahović Grupe d.o.o. i akreditirani lobist pri Europskom parlamentu).

Panelisti će u razgovoru komentirati gdje su granice legalnog lobiranja, je li Hrvatska izgubila dio suvereniteta i je li time nešto dobila, koji su deficiti demokratskih procedura u EU te ostale teme iz područja političkog, civilnog i sigurnosnog sektora. 

Dokumentarni film Demokracija otkriva svijet zakulisnih radnji, lobiranja i političkih sukoba oko novog zakona Europske unije o prikupljanju i čuvanju osobnih podataka. Film prati pokušaje Jana Philippa Albrechta, zastupnika u Europskom parlamentu i Viviane Reding, povjerenice Europske unije, da se suprotstave neumoljivoj logici aparata političke moći, pokazujući kako izgleda zakonodavni milje Europske unije iznutra i na koji se način odvija proces odlučivanja unutar institucija EU.

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 28.06.2017