Deindustrijalizacija kao poveznica Rijeke i Siska | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Deindustrijalizacija kao poveznica Rijeke i Siska

Članovi kolektiva B.A.K.A. predstavit će svoje filmske i videouratke, kao i svoj glazbeni angažman u noise rock bendu ###.

23.02.2018 , Rijeka - Art kino Croatia

Ples bijelog ljeta (2017.), r.: Goran Nježić i Matija Tomić

  • A
  • +
  • -

U petak, 23. veljače u 20 sati u riječkom Art-kinu održat će se projekcije glazbenih videospotova i filma Ples bijelog ljeta, a nakon toga i kino koncert članova kolektiva B.A.K.A. okupljenih u bend ###.

Glavna poveznica Siska i Rijeke je to što su nekad bili jaki industrijski gradovi. Danas u njima bivše tvornice stoje kao zapušteni betonski spomenici, a upravo se u toj scenografiji nalazi i troje mladih tinejdžera u vrelo provincijsko ljeto u filmu Ples bijelog ljeta, srednjometražnom filmu u režiji Gorana Nježića i Matije Tomića, članova kolektiva B.A.K.A. Film je osvojio nagradu Innsbruck Film Campusa za mlade filmske talente te posebno priznanje žirija za režiju, a uz njega će biti prikazano i pet nagrađivanih glazbenih videospotova.

Za kraj slijedi koncert sisačkog eksperimentalnog nosie rock benda ### čiji su članovi ujedno i osnivači i dio kolektiva. Naziv benda njegovi članovi opisuju kao zvuk koji nastane kad se triput lupi jednim predmetom u drugi. Bend je osnovan 2012. godine, a početkom drugog mjeseca izbacio je svoj peti album Uzvodno, stoga će ovaj koncert ujedno biti i prva izvedba novih materijala i početak turneje.

Razgovor s autorima vodit će Dragan Rubeša.

Mjesto u Art-kinu moguće je rezervirati putem maila ili telefonski na broj 051/323261 od 16 do 20 sati. Kupovinu po cijeni od 20 kuna moguće je obaviti i online.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 23.02.2018