Dekonstrukcija novca | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Dekonstrukcija novca

[BLOK] poziva sve zainteresirane grafičke dizajnere na radionicu Kad zlatari postanu (najmoćniji) grafički dizajneri (u povijesti)

  • A
  • +
  • -

Lokalna baza za osvježavanje kulture [BLOK] poziv sve zainteresirane grafičke dizajnere ili studente grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija da se prijave na novu radionicu koje će biti održana 9. i 10. svibnja u galeriji Hrvatskog dizajnerskog društva u Zagrebu. Pod naslovom Kad zlatari postanu (najmoćniji) grafički dizajneri (u povijesti) krije se radni susret kanadskog dizajnera Chrisa Leeja i odabranih sudionika na kojem će intervenirati u vizualno oblikovanje valute i na taj način uputiti na neodgodiva političko-ekonomska pitanja. Polazeći od formalnog dizajna monte, polaznici radionice će postupno ekstrapolirati nacrt svijeta u kojem bi takva valuta mogla postojati te predložiti mogući širi politički program.

Kako bi ste se prijavili na ovu radionicu, osim općih informacija, pošaljite i mali portfolio preko kojeg će organizatori moći saznati nešto više o vama kao autoru. Portfolio mora sadržavati izbor do 3 referentna rada, .pdf dokument ne veći od 4MB ili kratki tekstualni opis vašeg ekonomskog i političkog iskustva od maksimalno 800 znakova. U takvom kratkom tekstu možete opisati, primjerice, problemi s klijentom, stanodavcem i slično. Sve potrebne materijale za prijavu pošaljite na ovaj emailKonačan popis sudionika bit će objavljen najkasnije 2. svibnja.

Chris Lee je grafički dizajner iz Toronta koji trenutno živi u Amsterdamu gdje je ove godine diplomirao na Sandberg Institutu. Njegovi projekti i tekstovi su objavljeni u sljedećim časopisima The Copyist (Muzej Van Abbe, Eindhoven), Journal of Aesthetics and Protest (Los Angeles) i Volume (Amsterdam) te u ediciji Pilot Studies (InCubate, Chicago). Više o autoru možete saznati ovdje

Radionica Kad zlatari postanu (najmoćniji) grafički dizajneri (u povijesti) dio je programa Mikropolitike, koji ove godine [BLOK] posvećuje istraživanjima odnosa umjetnosti i novca.

Izvor: [BLOK]

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 17.04.2012