De/konstrukcija slike | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

De/konstrukcija slike

Otvoren je poziv za sudjelovanje na rezidencijalnom programu u Leipzigu u okviru projekta De/konstrukcija slike.

ROK: 15.05.2018

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika otvorilo je poziv za prijave na rezidencijalni program u Leibnizu koji se odvija u sklopu programa De/konstrukcija slike. Rezidencija traje od rujna 2018. do rujna 2019. godine, a na natječaju se bira minimalno dvanaest do šesnaest hrvatskih umjetnika, koji će u Leibnizu boraviti po dvoje u periodu od jedan i pol do tri mjeseca. 

Projektom De/konstrukcija slike potiče se i tematizira suvremena umjetnička praksa u kontekstu centra vizualnih umjetnosti Istočne Njemačke, Leipziga koji se transformirao u svjetski umjetnički centar s naglaskom na slikarsku scenu. Polazište ovog projekta je individualni i grupni umjetnički i istraživačko-umjetnički rad u različitim medijima s naglaskom na redefiniranje značenja slike kao kulturnog konstrukta unutar postsocijalističkog i posttrazincijskog društva Istočne Njemačke (Saska) i Hrvatske. Cilj je projekta predstavljanje suvremenih hrvatskih umjetnika u Njemačkoj te poticaj njihovog djelovanja u europskom odnosno međunarodnom kontekstu.

Natječaj je otvoren za hrvatske umjetnike koji u svojem radu polaze od redefiniranja ideja slike, u mediju slikarstva, ali isto tako i fotografije i videa. Rezidencijalni program De/konstrukcija slike zatvara krug između umjetničkog i istraživačkog, otvarajući vrata novom promišljanju slike.

Po završteku rezidencijalnog programa, rezultati će se predstaviti na izložbi u galeriji Karas krajem 2019. te u katalogu.

Pravo sudjelovanja imaju isključivo redoviti članovi HDLU-a, a kotizacija za prijavu na natječaj iznosi 100 kn. 

Prijave se zaprimaju do 15. svibnja 2018.

Više informacija potražite ovdje
Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 13.04.2018