Delikatesni ponedjeljak | kulturpunkt

Vijesti Književnost

<

Delikatesni ponedjeljak

Korčulanski festival ŠUŠUR! gostuje 30. prosinca u Kulturnom centru Grad u Beogradu.

  • A
  • +
  • -

ŠUŠUR! Festival od riči interdisciplinarni je festival regionalnog karaktera koji u fokusu ima kulturu knjige. U znak zahvalnosti vjernoj beogradskoj publici koja dolazi na Korčulu i iz sezone u sezonu prati festival, organizatori su odlučili dovesti ŠUŠUR! u Kulturni centar Grad i prirediti delikatesni literarni i gastronomski prednovogodišnji specijal.

U okviru Delikatesnog ponedeljka, osim dalmatinskih specijaliteta, predstavit će se sudionici književnog programa Marko Pogačar i Igor Štiks koji će u neformalnom izdanju razgovarati o temama koje prožimaju njihove svakodnevnice: književnosti, nomadizmu, ljubavi, aktivizmu i glazbi.

Marko Pogačar, pjesnik, esejist, glazbenik i aktivist, predstavit će nedavno objavljeni glazbeni dnevnik Jugoton gori!, tekstove koji su nastajali u tjednom ritmu u kolumni portala Booksa.hr tijekom 2012. godine. Igor Štiks, nagrađivani književnik s međunarodnom akademskom karijerom, čija su dramska djela igrana i u beogradskim kazalištima, aktivist je i zagovarač slobodne misli i suosnivač zagrebačkog Subversive festivala.

Festival za književnost i o književnosti ŠUŠUR! Festival od riči održan je ovo ljeto drugu godinu zaredom na ulicama i trgovima starog grada Korčule na istoimenom otoku, u organizaciji Udruge kulturne akcije Kula. Više o ŠUŠUR!-u potražite ovdje.

Izvor: seecult / Fotografija: ŠUŠUR!

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 30.12.2013