Demokracija kao totalitarizam | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Demokracija kao totalitarizam

Sedmi Anarhistički sajam knjiga u Zagrebu održat će se od 1. do 3. travnja u galeriji Nova.

  • A
  • +
  • -

Na sajmu sudjeluju izdavači, grupe i projekti iz regije te Austrije, Češke, Engleske, Njemačke, Australije, Italije, čime sajam još jednom pokazuje svoj međunarodni karakter. Osim već tradicionalnog okupljanja anarhističkih izdavača, grupa i pojedinaca, najavljene su i diskusije o anarhizmu u praksi, demokraciji, seksualnom nasilju, pravima životinja i skvotiranju, a tijekom sajma će biti predstavljeno i nekoliko novih knjiga.

Ove godine, program sajam obuhvaća širok spektar tema pa će tako u petak tijekom razgovora o anarhizmu u praksi, gost Peter Gelderloos govoriti o konkretnim primjerima koji pokazuju da se anarhističke ideje lako mogu pretvoriti u stvarnost, a u subotu će održati predavanje naslovljeno Demokracija kao totalitarizam. Aleksa iz izdavačke družine anarhija/blok45, približit će njihove izdavačke poduhvate, Operaciju Džabalesku i druga iskustva, dok će izdavačka kuća DAF iz Zagreba predstaviti svoju novu biblioteku Pet bijelih stepenica u čijem prvom kolu izlazi pet izdanja. Na programu su i predavanja o seksualnom nasilju, pravima životinja te njemačkom pokretu Pravo na grad i skvotiranju u Hamburgu.

Anarhistički sajam knjiga već sedam godina okuplja izdavačke kuće, grupe, projekte i osobe uključene u slobodarski pokret, te sve zainteresirane. Osnovna namjera sajma je predstaviti anarhističku/slobodarsku literaturu i djelovanje što širem krugu ljudi, te stvoriti mjesto susreta i otvoriti diskusije važne za sam pokret i društvo.

Raspored događanja pogledajte ovdje.

Izvor: Što čitaš? 

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 29.03.2011