Demokracija za pet plus | kulturpunkt

Vijesti Civilno društvo

<

Demokracija za pet plus

Projekt pet udruga civilnoga društva pokrenut je radi utvrđenog manjka konstruktivne komunikacije i zajedničkih aktivnosti tijela lokalnih samouprava s udrugama mladih i za mlade.

Početkom godine udruge ZUM (Pula), Domaći (Karlovac), Klub mladih Bršadin, K.R.I.D (Petrinja) i Info-zona (Split) započele su s provedbom partnerskog projekta Demokracija za 5 plus.

Projekt Demokracija za 5 plus nastavak je projekta Demokracija za 5! čiji je cilj bio analiza provedbe lokalnih politika za mlade uz jačanje neformalne mreže organizacija mladih i za mlade iz više hrvatskih županija. Projekt je nastavljen radi utvrđenog manjka konstruktivne komunikacije i zajedničkih aktivnosti tijela lokalnih samouprava s organizacijama civilnoga društva po pitanju implementacije lokalnih politika za mlade.

Projektnim aktivnostima ove udruge namjeravaju povezati predstavnike lokalnih vlasti i organizacija mladih i za mlade iz nekoliko hrvatskih županija kako bi razmijenili iskustva, primjere dobre prakse, znanja o institucionalnom razvoju i osnaživanju dionika sektora mladih s ciljem unapređenja programa i aktivnosti namijenjenih poticanju mladih na aktivno uključivanje u život lokalne zajednice. Projekt će biti proveden kroz više aktivnosti: edukativni trening u travnju u Rijeci, javne tribine, rasprave i akcije u pet gradova i županija, izrada informativno-edukativnih materijala i kratkog filma, partnerski sastanci, prisutnost u medijima vezano uz provedbu i razvoj lokalnih politika za mlade te završna konferencija u studenom u Splitu. Svi okupljeni imat će priliku razmijeniti iskustva i primjere dobre prakse s drugim predstavnicima lokalnih uprava u Hrvatskoj, kao i s kolegama iz Slovenije i drugim stručnjacima koje će prisustvovati završnoj konferenciji.

Po završetku projekta Demokracija za 5 plus članovi će udruga mladih i za mlade biti bolje povezani međusobno i s predstavnicima lokalnih vlasti, a radi provođenja zajedničkih aktivnosti usmjerenih razvoju lokalnih politika za mlade. Edukativne aktivnosti trebale bi dodatno osnažiti udruge za institucionalno, programsko i projektno vođenje i upravljanje organizacijama, centrima i info-centrima za mlade.

KP

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 18.03.2013