DeSADU | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

DeSADU

Studenti Akademije dramske umjetnosti predstavljaju se kao budućnost hrvatske drame.

19.11.2012 - 23.11.2012 , Zagreb - Akademija dramskih umjetnosti (ADU)

U ponedjeljak, 19. studenog, na zagrebačkoj će Akademiji dramske umjetnosti započeti 4. DeSADU - studentski festival čiji je cilj afirmiranje i razvoj mladih dramskih pisaca. Na ovogodišnjoj će DeSADU tako biti izvedeno pet čitanja novih dramskih tekstova, a najavljena je i tribina o perspektivi dramskoga teksta, kao i brojna popratna događanja.

U pet dana izvest će se tekstovi Dine Vukelić, Karle Crnčević, Kristine Kegljen, Mirne Rustemović te Ivana Penovića - redom studenata dramaturgije -  čiji su tekstovi odabrani putem javnoga natječaja za koji je interes iz godine u godinu sve veći. Uz javna čitanja tekstova, osmišljena je i radiodramska slušaonica Radiodrame u Kantini, koja na jedinstven način afirmira i predstavlja rad današnjih studenata, a budućih stvaratelja radiodramskog programa. Usto, u četvrtak je organizirana i javna tribina na temu perspektive dramskog teksta mladih autora, čiji su gosti redateljica Franka Perković, redatelj Tomislav Pavković i dramatičar Tomislav Zajec.

Četvrtu po redu DeSADU, Dramsku sekciju Akademije dramske umjetnosti, otvorit će tekst One male stvari poslije polusna Dine Vukelić, a program će se nastaviti neformalnim druženjem na Akademiji, čiji je cilj međusobno upoznavanje studenata i njihovih radova.

Iz produkcije naglašavaju kako program ne bi bio ostvariv bez podrške novoga dekana Akademije, Borne Baletića, kao i niza podupiratelja, donatora, sponzora i pokrovitelja, ovoga studentskoga projekta  Bogat program na Akademiji trajat će do petka, a tulum zatvaranja ove je godine ostvaren u suradnji s klubom Pepermint. 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 19.11.2012