Deset godina Bacača sjenki | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Deset godina Bacača sjenki

Bacači sjenki obilježavaju deset godina uspješnog rada multimedijalnom manifestacijom Sve-jedno 10. 

17.12.2012 - 23.12.2012 , Zagreb - Više lokacija

Bacači sjenki, jedna od najintrigantnijih domaćih umjetničkih platformi, obilježava deset godina postojanja multimedijalnom manifestacijom Sve-jedno 10, koja će se odvijati od 17. do 22. prosinca i uključivati izložbe, predavanja, performans, filmski program, radionicu i interdisciplinarnu međunarodnu konferenciju Stvaralačke metode razvojne dramaturgije i autorskih istraživačkih izvedbenih djela.

Sve-jedno 10 bit će oprostorena mapa/labirint, na nekoliko lokacija u Zagrebu, u koju će povremeno intervenirati gostujući glazbenici, koji će bilo skladanim bilo improviziranim intervencijama glasovno, na glazbalima ili na nađenim objektima otvarati dodatnu dimenziju doživljaja i značenja opredmećenog prostora. Program će započeti otvorenjem istoimene izložbe u galeriji Nova 18. prosinca, a slijedi predstavljanje publikacije simpozija i radionica Sjenčanje grada. Poseban gost manifestacije bit će William Aitchison koji će u Katranu 20. prosinca, izvesti svoj "lecture performance" Bill Vinyl u kojem osobnu povijest povezuje s poviješću glazbe. 

Kako je najavljeno, na konferenciji Stvaralačke metode razvojne dramaturgije i autorskih istraživačkih izvedbenih djela, koja je zakazana za 21. prosinca u 9 i 30 sati u Vili Arko, sudjelovat će brojni ugledni inozemni i domaći umjetnici i teoretičari, kao što su Tomasz Ciesielski, Selma Spahić, Boris Liješević, Damir Bartol Indoš, Tanja Vrvilo, Agata Juniku, Višnja Rogošić, Iva Nerina Sibila, Žak Valenta i Željko Zorica.

Posljednjeg dana manifestacije, Bacači sjenki će u kinu Tuškanac predstaviti FROOOM interdisciplinarnu pokaznu radionicu kritičkog filmskog stvaralaštva za djecu i mlade, namijenjenu uzrastu od 9 do 12 godina, a potom i dva iznimna filmska naslova Mi nismo bankrotirali u režiji Karin Hayes i Victorie Bruce te Novi svijet Jaana Totsena. Program će započeti u 10 sati, a projekcije su najavljene za 18 sati

Manifestacija će završiti 22. prosinca predstavljanjem istoimene publikacije u nastajanju i brunch-partyem u ShowRoomu galerije Nova.

Detaljan program objavljen je na stranicama Bacača sjenki. 

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 19.12.2012