Deset godina kasnije | kulturpunkt

Najave Tribina

<

Deset godina kasnije

Tribina u organizaciji HRFF-a održava se u Močvari na desetu godišnjicu brutalnog napada skinheada u kojem su stradali i klub i njegovi posjetitelji.

08.12.2011 , Zagreb - Močvara
29. listopada 2001. tijekom projekcije filmova Posljednja jugoslavenska reprezentacija i Kao da nam je lopta pala na glavu u sklopu regularnih Močvarinih filmskih večeri, tridesetak naoružanih naci-skinheada uletjelo je među gledatelje udarajući koga su stigli. U petominutnom blitzkriegu uništena je tehnička oprema, rastrgano platno, polomljen inventar kluba, izudarani posjetitelji i osoblje kluba, oštećeni parkirani automobili. Ova tribina nema namjeru kukati i prikazivati Močvaru kao žrtvu i mučenika tih vremena, već je namjera s gostima, od kojih su mnogi neposredni svjedoci te krvave večeri, napraviti reviziju proteklih deset godina i vidjeti koje stvari su se u našem društvu izmijenile od tada. 

Dođite, pitajte, sudjelujte 8. prosinca u 21 sat u razgovoru naslovljenom Deset godina kasnije: što se promijenilo? i pogledajte bezazleni dokumentarni film o Milku Đurovskom koji je navodno bio motiv napada. Gosti tribine su svjedoci napada Aleksandar Stanković, Kruno Lokotar i Ivan Ramljak te Gordan Bosanac. Ulaz na tribinu je besplatan. 

 

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 08.12.2011