Deset tisuća smicalica i sto tisuća trikova | kulturpunkt

Vijesti Vizualne umjetnosti

<

Deset tisuća smicalica i sto tisuća trikova

Kustoski kolektiv WHW najavljuje otvaranje prvog dijela multidisciplinarnog festivala Meeting Points 7 u rujnu u zagrebačkoj galeriji Nova.

Kustoski kolektiv WHW kurira ovogodišnje izdanje međunarodnog multidisciplinarnog festivala suvremene umjetnosti Meeting Points 7 pod naslovom Deset tisuća smicalica i sto tisuća trikova. Festival je usmjeren na kontekstualiziranu prezentaciju umjetničke produkcije iz Arapskog svijeta, a naslov je preuzet iz knjige Prezreni na svijetu (1961) filozofa, revolucionara i psihijatra Frantza Fanona, glasnog kritičara kolonijalizma.

Program otvorenja održat će se u galeriji Nova 20. i 21. rujna izložbom na kojoj sudjeluju Filipa César, Iman Issa, Rajkamal Kahlon, Maha Maamoun i  Jumana Manna. Predavanje-performans izvest će Filipa César, dok će Maha Maamoun predstaviti program projekcija. Diskusiju o feminističkim praksama priprema Tina Tešija, a u Zagrebačkom plesnom centru će se održati performans Sanje Iveković Zašto umjetnica/umjetnik ne može predstavljati državu-naciju. Projekt će se nastaviti kroz 2013. i 2014. godinu izložbama u Antverpenu, Beču, Bejrutu, Hong-Kongu, Kairu i Moskvi. 

Odnedavno su na službenim stranicama kolektiva dostupne i neke od publikacija WHW-a među kojima je nekoliko zbirki eseja, zbornik uz izložbu Što, kako i za koga, povodom 152. godišnjice Komunističkog manifesta (2001), Umjetnost uvijek ima posljedice (2010) kao i neki od brojeva novina Galerija Nova. 

Izvor: WHW / Na fotografiji: Basim Magdy, A film about the way things are, 2010. (prikazano na Meeting Points 6)

 

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 30.07.2013