Desetljeće suradnje | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Desetljeće suradnje

U zagrebačkoj Booksi, mreža Clubture organizira okrugli stol na temu deset godina suradnje na nezavisnoj kulturnoj sceni.

  • A
  • +
  • -

U klubu Booksa, 24. veljače u 19 sati, u organizaciji Saveza udruga Klubtura bit će održan okrugli stol i rasprava naslova 10 godina suradnje na nezavisnoj kulturnoj sceni. Povod ovom razgovoru jest obljetnica nastanka mreže Clubture, no ovaj susret bit će i pokušaj da se pobroje i rekapituliraju iskustva na nezavisnoj kulturnoj sceni u posljednjem desetljeću. Kako napominju iz organizacije, okrugli stol je prilika za razgovor o stanju nezavisne kulture u Hrvatskoj, njezinom značaju u razvoju civilnog društva, o poticanju kulturne decentralizacije te o očekivanim pozitivnim promjenama unutar ukupnog kulturnog sustava. 

Pozvani govornici bit će kulturni radnik i aktivist Teodor Celakoski, koordinatorica Saveza Udruga Klubtura Katarina Pavić, upraviteljica Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva Cvjetana Plavša-Matić te predstavnik Ministarstva kulture. Pored najavljenih govornika, u raspravi će sudjelovati i predstavnici organizacija iz cijele Hrvatske, koji će se u Zagrebu okupiti povodom godišnje skupštine mreže Clubture. Raspravom će moderirati Davor Mišković, predsjednik Saveza udruga Klubture. 

Savez udruga Klubtura ili mreža Clubture, od svog osnutka 2002. godine, funkcionira kao suradnička platforma organizacija nezavisne kulture kroz koju one provode zajedničke projekte. U proteklih deset godina kroz Clubture je ostvareno više od 1500 javnih događanja (predstava, izložbi, koncerata, filmskih projekcija, radionica ili tribina) u šezdesetak gradova i manjih mjesta u Hrvatskoj. Ova suradnička mreža povezala je 165 organizacija u Hrvatskoj te je proširila djelovanje i van Hrvatske, umrežujući se sa osamdesetak organizacija iz regije bivše Jugoslavije i Evrope. Tokom godina, Clubture je radio na razvoju organizacija i njihovih programa te na oblikovanju nacionalnih i lokalnih kulturnih politika.

Izvor: Clubture 

 

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 21.02.2012