Desetljeće razlaganja ženske intime | kulturpunkt

Najave Projekcija

<

Desetljeće razlaganja ženske intime

Na Kratkim slikama u sklopu programa Runda kratkog prikazuju se filmovi nastali u suradnji redateljice Sonje Tarokić i glumice Marine Redžepović.

08.11.2018 , Zagreb - MM centar

Kurvo! (2011.), r.: Sonja Tarokić

U četvrtak, 8. studenog od 19:30 sati na Kratkim slikama u sklopu programa Runda kratkog u MM centru se prikazuju filmovi Crveno (2009.), Kurvo! (2011.) i Ja sam svoj život posložila (2012.) redateljice Sonje Tarokić.

Nakon projekcija, filmska kritičarka Višnja Vukašinović razgovarat će s Tarokić i glumicom Marinom Redžepović.

Tarokić i Redžepović surađuju čitavo desetljeće, a njihovo je profesionalno prijateljstvo iznjedrilo kratke igrane filmove u kojima se precizno razlaže ženska intima. Zahvaljujući njihovim uvidima o sadomazohističkoj prirodi međuženskih odnosa, neiskorjenjivosti iluzija u izgradnji identiteta i tami takozvanog prostora slobode u hrvatski je film ušla slika žene lišena svih do tada prisutnih stereotipa

Nakon projekcije, kritičarka Višnja Vukašinović s njima će razgovarati o temama koje ih zaokupljaju u umjetničkom i privatnom smislu, kao i o njihovom prijateljstvu koje uskoro pripremaju pretočiti u iskustvo dugog metra. Tarokić za par mjeseci kreće u snimanje svog dugometražnog prvijenca Zbornica čiji je scenariji od početka razvijala u suradnji s Redžepović kojoj će, kao i u njihovim kratkometražnim filmovima, pripasti glavna uloga naizgled snažne i samopouzdane žene.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 06.11.2018