Desnica novih obećanja | kulturpunkt

Najave Performans

<

Desnica novih obećanja

Politički intoniranim performansima, udruga Domino komentira političku klimu u Hrvatskoj pred izbore. Tijekom dvodnevnog programa održat će se i radionice rada s publikom.

14.10.2015 - 17.10.2015 , Zagreb - Više lokacija
  • A
  • +
  • -

Javnim politčkim performansima na Cvjetnom trgu17. listopada u 13 sati održat će se alternativan predizboran skup inicijative DNO - desnica novih obećanja. Inicijativa će trima performansima u izvedbi Brune Isakovića, Siniše Labrovića i Ine Sadić, dati svoj obol diskusiji na političkoj sceni.

Bez obzira na ekonomski i vanjskopolitički kontekst u kojem se država nalazi, teme tradicije, domoljublja i navijačkog ponosa nailaze na najveći interes i reakciju u javnom i medijskom prostoru. Udruga Domino preko baš tih tema progovorit će o pitanjima koja smatraju najključnijim u vrijeme političkih odluka u demokratskom društvu – pitanja nacionalnih, vjerskih, seksualnih i rodnih manjina.

Uključivanjem pripadnika romske manjine u svoj performans, Siniša Labrović postavlja pitanja o ljudskim pravima i jednakim mogućnostima za sve Hrvate ili one koji se tako osjećaju. Bruno Isaković uključuje pripadnike navijačkih skupina koji će kroz svoja iskustva "na tribini" progovoriti o homofobiji i rasizmu kako na sportskim terenima tako i unutar navijačkih skupina općenito. Ina Sladić se laća najosjetljivijeg momenta povijesti od stoljeća sedmog, pokušavajući prizvati hrvatski san na oči naroda koji najradije gleda unazad.

Izvedbe inicijative DNO tiču se najšire publike – opće javnosti i građanstva, a održavaju se u sklopu programa Domina koji razmatra kako komunicirati s publikom. U dvodnevnom programu koji se održava uz podršku mreža BCC i Mreže izvedbenih umjetnosti, održat će se i radionice rada s publikom u izvedbenim umjetnostima koje će voditi stručnjakinje za kulturni menagment, Mojca Jug iz Slovenije, te Heike Albrecht iz Njemačke, uz moderaciju Zvonimira Dobrovića i Davora Miškovića (14. i 15. listopada u Zagrebačkom plesnom centru). Javno predavanje o dobrim praksama s novom publikom održat će Emina Višnić, 14. listopada u 18 sati u Showroomu Galerije Nova.

Više o rasporedu programa pročitajte ovdje.
Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 12.10.2015