Device_art 4.012 | kulturpunkt

Najave Festival

<

Device_art 4.012

Četvrto izdanje međunarodnog festivala robotike, gadgeta i naprava, glavni je krivac za novu kreativnu koliziju bizarnih, duhovitih i provokativnih tehno-umjetničkih koncepata.

10.10.2012 - 14.10.2012 , Zagreb - Studentski centar
  • A
  • +
  • -

Gdje saznati zanimljivosti o počecima robotičkih naprava, na kojem mjestu doznati kako su se s vremenom razvijale i mijenjale, i što se danas s njima događa? Budući da je jedna od prvih asocijacija na riječ “robot” za mnoge vezana uz Karela Čapeka i njegovu domovinu Češku, KONTEJNER se odlučio vratiti korijenima i baciti oko na ono što nudi suvremena češka umjetnička scena posvećena novim tehnologijama. Budući da je češka device scena dinamična, zanimljiva, zabavna i puna života, KONTEJNER će preseliti djelić te uzbudljive tehno-priče u Zagreb i predstaviti ga u sklopu Device_art projekta kroz izložbu, robotske koncerte i glazbene performanse, radionice hakiranja hrane i elektronskih uređaja, filmski program, okrugli stol i ovu festivalsku publikaciju. Uz goste iz Češke na ovogodišnjem se Device_artu ponovo (i već tradicionalno) prikazuju i najnovije sci-tech umjetničke produkcije s domaćeg terena, a gosti iz Slovenije i Srbije zajedno s hrvatskim umjetnicima zaokružuju logiku osnovnog komparativnog pristupa koji će tijekom četvrtog Device_arta sagraditi most između češke znanstveno-tehnološke umjetničke prakse i njezinog pandana s ovih prostora.

Teme kojima se ovo izdanje Device_arta bavi raznovrsne su kao i forme u kojima se komuniciraju: iako se čini da je najviše koncepata izvedeno u obliku instalacija, oni su međusobno doista posve različiti i kreću se od interaktivnih projekcija, prototipova naprava i objekata do holograma i (vaše) aktivnosti u proširenoj stvarnosti.

Device_art 4.012 počinje u 20 sati otvorenjem međunarodne Device_art izložbe umjetnika i inovatora češke, slovenske, srpske i hrvatske sci-tech scene. Kroz instalacije, interaktivne projekcije, prototipove naprava i objekata, pa i hologram i aktivnost u proširenoj stvarnosti doživite i iskusite spajanje tehnologiziranih ljudi s humanoidnom tehnologijom devicea, robotiziranih naprava sa živim organizmima i biološkim zajednicama te interaktivnih mšsina/sučelja sa samovoljnim uređajima autonomnog djelovanja. 

Više informacija i program događanja potražite ovdje.

 
Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 09.10.2012