Die Neue Jugend | kulturpunkt

Najave Predstava

<

Die Neue Jugend

Strast, razdor, sise&guzice, anksioznost, raspad, želja za revolucijom i bezizlaznost iz trenutne situacije neki su od motiva novog izvedbenog komada Prostora Plus.

18.07.2014 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

Premijera izvedbe Die Neue Jugend bit će održana u petak, 18. srpnja, u 20 sati u produkciji Prostora Plus. Izvedba započinje okupljanjem gledatelja između Radio Rijeke i McDonald’s-a, na riječkom Korzu, a nastavlja se u Filodrammatici (Korzo 28/I, 51000 Rijeka).

"Budući nepobitno psihonalitičko iskustvo tvrdi da religiozni osjećaj dolazi iz sputanog seksualnog uzbuđenja, da u sputanom seksualnom uzbuđenju treba tražiti izvor religioznog uzbuđenja, nužan je zaključak da je spolnost smrtni neprijatelj religije i države. Drugim riječima, crkva i država u zbilji izgrađuju jednu drugu porivnu snagu protiv revolucionarne genitalne snage te nadomještajući genitalnost infantilnim životom, kod omladine izazivaju posurovljavanje ljubavi", iz Masovna psihologija fašizma, Wilhelm Reich.

Predstavu izvode Antonio Kiselić, Nikolina Komljenović i Mladen Vujčić, uz Andreja Mirčeva i autori koncepta. Dizajn zvuka potpisuju Marta Ožanić&Bernard Blašković, dizajn svjetla Željko Bašković, a dramaturgiju Nataša Antulov.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 17.07.2014