Different Worlds 2022 | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Different Worlds 2022

Otvoren je međunarodni natječaj za umjetničku fotografiju Galerije Photon.

ROK: 26.09.2022
  • A
  • +
  • -
Galerija Photon organizira natječaj za mlade umjetnike na području suvremene umjetničke fotografije. Natječaj se tijekom proteklog desetljeća razvio se iz nacionalnog programa u međunarodno natjecanje koje uključuje 18 zemalja srednje i istočne Europe. U drugoj polovici iduće godine Galerija Photon planira objaviti i jubilarnu publikaciju s odabranim finalistima svih deset izdanja natječaja.
 
Poziv je otvoren za umjetnike do 35 godina (uključujući one rođene 1987.) koji rade u regiji CEE (Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Češka, Estonija, Mađarska, Kosovo, Latvija, Litva, Sjeverna Makedonija, Crne Gore, Poljske, Rumunjske, Srbije, Slovačke, Slovenije) i Austriji ili su porijeklom iz ovih država.
 
Ovim pozivom želi se promovirati umjetnička fotografija stoga će žiri dati prednost radovima koji pokazuju originalnost, nekonvencionalnost i inovativnost kako u formalnom pristupu tako iu odnosu na odabrane teme i koncepte. Ne postoji zadana tema te se prihvačaju radovi iz širokog spektra fotografske i srodnih djelatnosti (fotografija, fotomontaža, fotokolaž, fotografska instalacija, aproprijacija pronađenih fotografija i dr.).
 
Prva nagrada iznosi 1000 eura za troškove produkcije samostalne izložbe u Galeriji Photon, a deset najboljih prijavitelja bit će nagrađeno s 200 eura za troškove produkcije grupnih izložbi u Ljubljani, Beču i drugdje.
 
Prijaviti se možete ovdje, a rok je 26. rujna.
Objavio/la matko [at] kulturpunkt.hr 06.09.2022