Digitalna feministička škola | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Digitalna feministička škola

Centar za ženske studije iz Beograda upisuje 28. generaciju studentica i studenata svog obrazovnog programa, a prvu generaciju polaznica i polaznika programa Digitalna feministička škola.

ROK: 24.10.2019

Digitalna feministička škola jednosemestralni je obrazovni program koji koristi prednosti suvremenih digitalnih tehnologija kako bi odgovorio na izazove koje predstavlja udaljenost mjesta prebivališta od mjesta održavanja predavanja. Na ovaj način, omogućuje sudjelovanje studentica i studenata koje/i se žele obrazovati u polju ženskih studija, ali ne žive u Beogradu, gradu u kojem se program odvija, ili su iz drugih razloga spriječene/i da redovno pohađaju predavanja.

Digitalnu feminističku školu čini ciklus od 12 predavanja koja obuhvaćaju značajne teme iz osnova feminističkih teorija i politika, povijesti ženskog pokreta, a iz feminističke perspektive problematiziraju različite aspekte ženske egzistencije u suvremenom društvu. Sva predavanja, kao i dodatni materijal, studenticama i studentima će biti dostupni putem interneta. Sudjelovanje u programu je besplatno, a semestar počinje 15. studenog. Na program se mogu prijaviti sve osobe koje razumiju, čitaju i pišu BHSC jezik, bez obzira na to žive li u Srbiji, regiji nekadašnje Jugoslavije ili šire. Studenti i studentice koji/e (uz podršku mentorica), uspješno završe program dobit će certifikat. 

Više o uvjetima pohađanja ovog obrazovnog programa, kao i obaveze studentica i studenata Digitalne feminističke škole potražite ovdje

Za prijavu na program ispunjeni formular za prijavu pošaljite na mail digitalna.feministicka.skola@gmail.com najkasnije do 24. listopada u 18 sati.

Dodatne informacije o upisu i programu mogu se naći na stranicama Centra za ženske studije.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 18.10.2019