Digitalna kultura u Varaždinu | kulturpunkt

Najave Festival

<

Digitalna kultura u Varaždinu

Peto izdanje varaždinskog MOP Špancir festivala donosi bogat program i zvučna imena regionalne, digitalne te interaktivne medijske scene.

23.05.2016 - 28.05.2016 , Varaždin - Razne lokacije
  • A
  • +
  • -

Varaždinski MOP festival održava se od 23. do 28. svibnja u organizaciji studentske udruge MOP i Turističke zajednice grada Varaždina te pod pokroviteljstvom Sveučilišta Sjever.

Organizatori festivala ove su godine po prvi puta udružili snage te predstavili novo ruho već prepoznatljivog godišnjeg regionalnog festivala multimedije i digitalne kulture. Dodavši mu još jedno ime, ono trenutno najpoznatijeg varaždinskog festivala, Špancir, zajedničkim snagama rade na razvoju kulturne i kreativne vidljivosti sjeverozapada Hrvatske.

Kroz šest dana trajanja Festivala, na više lokacija u varaždinskoj povijesnoj jezgri, u atraktivnim izložbenim, trgovačkim te ugostiteljskim prostorima, ali i u raznim neiskorištenim  zatvorenim prostorima i javnim površinama grada, održat će se trinaest predavanja, sedam radionica, četiri izložbe i bogat glazbeni program, a ulice grada postat će kulisa brojnih interaktivnih audio-video instalacija. 

„Peto izdanje varaždinskog festivala digitalne kulture donosi kvalitetan program u svim svojim segmentima, a naglasak je i ove godine na razmjeni znanja  i kreativnom korištenju novih tehnologija u umjetnosti, znanosti i dizajnu. Očekuju nas vrlo kvalitetna predavanja i radionice koja će održati ljudi iz struke, sa najviše iskustva u medijski interaktivnim područjima. Po prvi puta na ovom festivalu, pripremili smo i predavanja za djecu i mlade osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta“, izjavio je Fran Mubrin, direktor MOP Špancir festivala.

Između ostalog, na Festivalu će se moći poslušati predavanja predstavnika vodećih hrvatskih digitalnih i dizajnerskih agencija, kao što su 404, Degordian, UX Passion, SDDS i Five, informirati se o crowdworking projektima u Hrvatskoj i svijetu (Fatsell i Matija Raos), o glazbenim start-upovima (nuArs), uživati u bogatom glazbenom programu i još puno toga.

Sav je program besplatan te otvoren za javnost, a obuhvaća brojne izložbe, radionice, predavanja, A/V instalacije te bogat zabavni program. Detalje potražite na službenoj i Facebook stranici MOP Špancir festivala.

Objavio/la zeljana [at] kulturpunkt.hr 17.05.2016