Digitalna sinteza zvuka | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Digitalna sinteza zvuka

Online radionica se bavi teorijom i metodama digitalne obrade audio signala, a vodi je Igor Brkić.

ROK: 22.04.2020
  • A
  • +
  • -

Udruga za razvoj "uradi sam" kulture Radiona organizira online radionicu "Digitalna sinteza zvuka" pod vodstvom Igora Brkića koja će se održati u dva termina tijekom travnja. Polaznici će sami preko Doodle platforme izabrati dva termina koja im odgovaraju za sudjelovanje na radionici.

Radionica se bavi teorijom i metodama koje stoje iza digitalne sinteze zvuka. Prvi je dio teorijski, gdje će polaznici proći osnovne pojmove digitalne obrade signala u kontekstu digitalne sinteze zvuka poput uzorkovanja, aliasinga, filtriranja, fourierove analize i slično. U drugom dijelu polaznici će programirati jednostavan subtraktivni synth s wavetable oscilatorom, envelope generatorom te filtrom. Od polaznika se očekuje osnovno poznavanje programiranja u nekom od C/C++/Java/Javascript jezika. 

Voditelj radionice Igor Brkić bavi se embedded i web programiranjem, dizajnom elektroničkih uređaja, glazbom. Sudjelovao je na brojnim izložbama i projektima te je već niz godina voditelj uspješnih radionica s posebnim fokusom na Arduino i kreativnu upotrebu senzora u interaktivnim instalacijama. Autor je mnogih robotičkih i elektroničkih rješenja za muzejske kuće, izložbe, domaće i međunarodne kazališne predstave, televizijske emisije i pojedinačne umjetnike. 

Na radionici može sudjelovati do deset sudionika, a prijaviti se možete na Radionin e-mail do srijede, 22. travnja točno u ponoć. U prijavi je potrebno napisati nekoliko rečenica o sebi i navesti razloge prijave. 

Dodatne informacije dostupne su na poveznici.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 17.04.2020