Digitalne metode u (povijesti) umjetnosti | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Digitalne metode u (povijesti) umjetnosti

Projekt Opservatorij umjetničkog rada koji provode Format C u suradnji s Galerijom SIZ predstavlja se izravnim kontaktom s publikom na web adresi.

15.12.2018

Projekt Opservatorij umjetničkog rada (OUR) razvija se s ciljem stvaranja digitalnog arhiva suvremene vizualne umjetnosti i poticanja primjene kvantitativnih i digitalnih metoda u (povijesti) umjetnosti.

U subotu, 15. prosinca 2018. od 17 do 19 na web adresi možete postaviti bilo kakvo pitanje o svrsi, ciljevima, metodologiji i/ili opsegu projekta te ostaviti svoj komentar ili prijedlog.

Projekt Opservatorij umjetničkog rada provodi Umjetnička organizacija Format C a u vodstvu Tihane Puc i u suradnji s Galerijom SIZ.

Autorica i voditeljica projekta Tihana Puc - povjesničarka je umjetnosti i etnologinja; doktorirala je upravljanje i razvoj kulturne baštine na IMT Lucca, suradnica je i voditeljica na muzejskim, edukacijskim izložbenim projektima.

SIZ (Samoupravna interesna zajednica) okuplja domaće i međunarodne umjetnike/ce i umjetničke grupe, a galerija je osmišljena kao artist run gallery u kojoj su svi umjetnici zapravo dioničari galerije te odlučuju o programu, gostovanjima, promociji itd.

Format C je neprofitna umjetnička organizacija aktivna u području likovnog i multimedijalnog umjetničkog stvaralaštva, fokusirana prema novomedijskom umjetničkom istraživanju i eksperimentalnom suradničkom stvaralaštvu. 

Objavio/la martina [at] kulturpunkt.hr 11.12.2018