Digitalni ČiP | kulturpunkt

Vijesti Mediji

<

Digitalni ČiP

Nakon gotovo 60 godina izlaženja časopis Udruženja hrvatskih arhitekata Čovjek i prostor prelazi s papira u elektroničko izdanje.

Čovjek i prostor od 1954. godine kontinuirano prati teme s područja arhitekture, urbanizma, kulture stanovanja, estetike prostora, kulturne baštine i njene zaštite, te dizajna, likovne i primijenjene umjetnosti u Hrvatskoj i svijetu.

"Razlozi su višestruki i nimalo iznenađujući: novo je vrijeme, novi ljudi i nove čitateljske navike. Novi su i načini razmjene i prezentacije informacija. Uz sve to, kriza, kako gospodarstvena tako i ona izdavačka, ne pomaže", ističe glavni urednik ČiP-a Dominko Blažević.

Radi se, dakle, o potpuno novom proizvodu, u novom formatu i u novom mediju. Također, tu je i novo uredništvo koje, uz BIaževića, čine i Dafne Berc, David Kabalin, Bojan Mucko, Jakov Poljičak te Jakša Kalajžić.

Želja je uredništva, nadalje ističe Blažević, nastaviti, odnosno ponovno uspostaviti kontinuitet izlaženja časopisa, i prije svega unaprijediti, odnosno zaštititi kvalitetu stručnog, autorskog teksta. 

Tema ovog broja je Promjena paradigme u hrvatskoj arhitekturi

Izvor: UHA

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 12.09.2012