Dijalog djece i starijih generacija | kulturpunkt

Najave Prezentacija

<

Dijalog djece i starijih generacija

Audiodrama Glasnije! Govori glasnije! Ane Kuzmanić proizišla je iz radionica na temu sjećanja namijenjenih djeci i korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe Medveščak.

29.10.2018 , Zagreb - Dom za starije i nemoćne osobe Medveščak
  • A
  • +
  • -

U ponedjeljak, 29. listopada u 17:30 sati u Domu za starije i nemoćne osobe Medveščak održat će se prezentacija audiodrame Glasnije! Govori glasnije! umjetnice Ane Kuzmanić

Djelo je nastalo kao produkt radionica na temu sjećanja u kojima su sudjelovali korisnici Doma Medveščak i djeca predškolske i osnovnoškolske dobi. Radionice su održane tijekom svibnja u prostoru Doma.

Polazišna točka za radionice bila je slikovnica Wilfrid Gordon McDonald Partidge autorice Mem Fox, koja govori o prijateljstvu dječaka i gospođe koja živi u domu za starije i nemoćne osobe. Dječak suočen s gubitkom sjećanja svoje prijateljice pokušava otkriti što bi to uopće bilo sjećanje, ispitujući druge ljude što sjećanje predstavlja za njih.

Kroz seriju radionica nastojao se ostvariti dijalog između djece i osoba starije životne dobi, pri čemu su sjećanje i njegov značaj bili centralna tema.

Nakon prezentacije bit će moguće preuzeti vlastiti primjerak audiodrame.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 25.10.2018