Dinamična mapa | kulturpunkt

Vijesti Izvedbene umjetnosti

<

Dinamična mapa

DOPUST i Studio Matthew Barney predstavljaju drugo izdanje performerskog festivala u New Yorku.

The Crew 2

Izložba The Crew 2 drugo je izdanje festivala u organizaciji DOPUST-a (Days of Open Performance New York) i Studija Matthew Barney, a u suradnji s Galerijom MC i Studijima Court Square. Umjetnici iz Studija Matthew Barney te gostujući umjetnici s međunarodne scene predstavljaju se u medijima performansa, glazbe, instalacije, videa, skulpture i crteža.

U prvom dijelu programa, Nina Ber i Marko Marković, umjetnički direktor festivala, predstavili su se performansom u trajanju od tri dana pod nazivom Smrt, od 5. do 9. rujna u Galeriji MC na Manhattanu. Drugi dio programa donosi veliku izložbu i performans program koji će se održati od 13. do 17. rujna u Court Square Studijima u Long Island Cityu. Na izložbi će se predstaviti Michael Richard, Hector Serna, Jade Archuleta - Gans, Andre Ponticello, Jordan Rathus, Keith Ryle, Katherine Bell, Nicholas Broujos, Marko Marković i Božidar Katić

Katherine Bell u najavnom je tekstu izložbe istaknula da "tradicionalne grupne izložbe objedinjavaju umjetničke radove s različitih lokacija i prikazuju ih kao kolektivni rad, dok ova izložba predstavlja umjetnike koji dijele zajedničko profesionalno usmjerenje. To ne znači da je rad pojedinog umjetnika manje snažan od njihova zajedništva, već da ova izložba predstavlja specifičan unutarnji sistem. Ova se izložba može promatrati kao dinamična mapa, a ne tek jednostavan zbroj dijelova". Više o događanju potražite ovdje.

M.M. / Marko Marković

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 12.09.2014