Dirty Beatz | kulturpunkt

Najave Party

<

Dirty Beatz

Na dvije pozornice, Dirty Beatz zatvara sezonu dovodeći dva vrhunska drum'n'bass producenta.

14.06.2013 , Zagreb - AKC Medika

Mefjus je austrijski drum & bass producent koji svojim specifičnim power zvukom unosi novi pomak na današnjoj svjetskoj drum & bass sceni. Gotovo da nema dnb dj-a koji ne pušta njegove stvari u svojim setovima jer jednostavno imaju toliku energiju i snagu da postaju nezaobilazne u žešćim setovima. Njegov je talent prepoznat i respektiran širom kugle zemaljske o čemu svjedoči i nagrada Drum & Bass Arena - najbolji newcomer producent koju osvaja 2012. godine. Nedugo nakon, postaje član širom poznatog Critical Music-a, koji inače slovi za jedan od najuspješnijih engleskih record labelova danas. Uz Critical izdaje na poznatim drum & bass labelovima poput: Neosignal, Eatbrain, Rise Audio, Trust in Music, Citrus, Bad Taste, Disturbed. Njegovo najnovije izdanje za Virus Recordings drži poziciju broj 1 na Beatportovom drum & bass singles chart-u.

Billain je baš kao i Mefjus nadaleko poznat po svom inovativnom zvuku, filmskim intro-ima i basevima koji morfiraju u nezamislive pravce. Produkcijski je u potpunosti razvio svoj originalan sound zbog kojeg se njegovo stvaralaštvo zaista prepoznaje na prvi zvuk. Njegova prva izdanja bila su za poznate labelove poput Breed 12 Inches i C2D, a potom su uslijedila izdanja i za Syndrome Audio, Citrus, Rise Audio te Bad Taste u Londonu. Član je Kontra crew-a koji na sarajevskoj sceni djeluje već punih 13 godina. Billainov nevjerojatan sound design doveo ga je i do suradnje sa velikim svjetskim tvrtkama poput Q Departmenta iz New Yorka pa njegov zvuk tako pronalazimo i u filmovima, dokumentarcima te reklamama.

Mefjus i Billain nastupaju u prostoru Kluba Attack, uz podršku Kodin (Mindtech, Close2Death, Ammunition, Jabbaton, LED), Tekitoka (Dirty Beatz, LED), Kula (Dirty Beatz, VuBass) i vizuale Ante Šimić Xplode (LoopJunkies). U Grey Room-u nastupaju Danaja (DrumWise, SLO), Leeks (Dirty Beatz), Sapleo (Volumen) i Kid Kool (GRoom).

Zatvaranje Dirty Beatz sezone najavljeno je za petak, 14. lipnja. Karte u pretprodaji po 35 kuna možete kupiti u Smart Shopu, Tkalčićeva 12, a na ulazu u klub karte će koštati 45 kuna.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 13.06.2013