Disperzija prostora i zvuka | kulturpunkt

Najave Koncerti

<

Disperzija prostora i zvuka

Laura Llaneli izvodi site specific koncerte s riječkim glazbenicima u sklopu projekta Spajalica.

18.03.2015 - 20.03.2015 , Rijeka - Više lokacija u središtu grada
  • A
  • +
  • -

Projekt Laure Llaneli bavi se dekomponiranjem i paranjem već postojećega glazbenog uratka, koji nastaje u suradnji s više riječkih bendova. Istražuje mogućnosti zajedničkog rada sa stilski različitim glazbenim sastavima, pri čemu se međusobno razumijevanje događa više po sluhu nego po logici jezika. 

Koncertnim sesijama nastoji se otvoriti novi prostor u onomu postojećem, uzimajući u obzir osjetilne i arhitektonske karakteristike triju različitih lokacija. Prostor je istaknut kao rezonantna kutija koja pohranjuje različite osjećaje, ovisno o žicama koje se trzaju za svirku. Pritom Disperzija ¿____ ? nudi i drukčije slušanje glazbe, odstupajući od uobičajenoga frontalnog odnosa između benda i publike.

U okviru Spajalice objavljen je poziv lokalnim bendovima na sudjelovanje u projektu te su izabrana tri izvođača (JMZM i Denis Razz, Zoran Majstorović, Wuná) koji će svoje koncerte održati na tri različite lokacije, u prostoru ex-Bernardi (18. ožujka u 19 sati), na stubištu MMSU-a (19. ožujka u 19 sati) te u Prirodoslovnom muzeju (20. ožujka u 19 sati).

Ulaz na koncerte je besplatan.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 17.03.2015