Distance and Resistance | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Distance and Resistance

Umjetnička organizacija Radar Sofia poziva umjetnike i umjetnice na tri stipendirane rezidencije u Bugarskoj tijekom 2022. godine.

ROK: 31.05.2022
  • A
  • +
  • -

Umjetnička organizacija Radar Sofia, koja funkcionira kao rezidencijalni prostor, produkcijska kuća i platforma za novu dramaturgiju, svake godine provodi rezidencijalni program s ciljem da različiti internacionalni umjetnici, u suradnji s lokalnom zajednicom i umjetnicima, kritički odgovore u nizu predavanja, radionica i/ili izvedbi na aktualnu društvenu problematiku.

Ponukani pandemijskim uvjetima života - socijalnim i fizičkim distanciranjem, prelaskom na digitalne oblike rada, nemogućnošću dugoročnog planiranja i opće rastuće izolacije, Radar Sofia za 2022. godinu pozivaju umjetnike da kroz program naziva "Distance and Resistance" daju svoju perspektivu na navedene društvene procese i promisle njihovu alternativu.

Dobrodošli su svi umjetnici i umjetnice koji su zainteresirani za lokalnu situaciju u Sofiji i žele razvijati nove ideje kao i dugoročna partnerstva u Bugarskoj. Radar Sofia prihvaća prijave umjetnike iz izvedbenog polja: dramatičare, dramaturge, redatelje, performere, koreografe kao i vizualne umjetnike i kustose koji rade u izvedbenim i participativnim formatima, s naglaskom da je njihova umjetnička praksa koncentrirana na novu dramaturgiju.

Produkcija nije obavezna po završetku rezidencije, ali postoji mogućnost finalne prezentaciju u formatu izvedbe, predavanja, radionice, instalacije, tribine ili drugog u jednoj od lokalnih institucija s kojima Radar Sofia surađuje. Također, postoji i mogućnost povratka u Sofiju i finalizacije projekta s dodatnim sredstvima.

Tri su roka za prijavu za tri različita rezidencijalna perioda:

- 1. veljače za rezidenciju u 5. mjesecu

- 1. ožujka za rezidenciju u 6. mjesecu

- 31. svibnja za rezidenciju u 9./10. mjesecu

Rezidencije traju minimalno mjesec dana s mogućnošću produljivanja.

Uvjete prijave i dodatne informacije potražite na službenim stranicama organizatora. 

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 07.02.2022