DIY Arduino radionica | kulturpunkt

Najave Radionica

<

DIY Arduino radionica

Radionica DIY Arduino – Arduino from Scratch održat će se pod vodstvom znanstvenika i magistra fizike Davora Jadrijevića Emarda.

26.05.2012 - 27.05.2012 , Zagreb - MM centar
  • A
  • +
  • -

Arduino mikrokontroler osmišljen je 2005. godine, te se od tada njegova upotreba i popularnost nezaustavljivo šire diljem planete u krugovima intermedijskih i novomedijskih umjetnosti, interaktivnog dizajna, sound arta i sl, te posebice na sceni otvorenog koda i uradi sam (DIY) zajednici. Nakon prošlogodišnje uspješne radionice Artduino vam predstavlja Arduino u MM-u, I’MM_ media lab Kulture promjene ponovno vam pruža priliku da zakoračite u svijet inovacije i tehnologije pogonjene Arduinom, te naučite kako sami izraditi svoj mikrokontroler.

Na radionici će biti pokazano kako se od minimum dijelova (nekoliko otpornika i dioda) na protoboardu može napraviti vlastita platforma za programiranje AVR mikrokontrolera u programskom jeziku C preko USB porta na PC računalu. Koristit će se hardverski i softverski hack-eraj koji u bootloaderu formira USB port na malom AVR atmega8 kontroleru koji inače uopće nema USB port. Jednostavnim rječnikom rečeno, naučit ćete kako napraviti svoj Arduino i kako isti primijeniti u radu s umjetničkim instalacijama i sličnim tech igračkama.

Davor Jadrijević Emard, dipl. ing. elektrotehnike i mr. sci. fizike, bavi se egzotičnom tehnologijom i prati DIY projekte kojima se prenamjenjuju uređaji iz svijeta standardne tehnologije zato da bi domišljatošću mogli poslužiti u neke druge, nove svrhe.

Radionica će se održavati 26. i 27. svibnja u hacklabu Media laba I’MM_ i to u subotu od 12 do 18 sati, a u nedjelju od 13 do 19 sati. U 19 sati slijedi mini prezentacija. Ciljana publika su: učenici, studenti, umjetnici, wanna be hakeri, dizajneri, DIY entuzijasti, ljudi svih dobi spremni na učenje.

Kotizacija je 150 kuna za članove I’MM_ laba, učenike, srednjoškolce i studente, a za ostale 200 kuna. Broj polaznika ograničen je na 12, a bit će im osiguran materijal za rad, te u cijenu kotizacije ulazi DIY Arduino kit koji mogu uzeti sa sobom po završetku radionice. Prijave za sudjelovanje primaju se do 24. svibnja u ponoć na imm.medialab@gmail.com, s naznakom: "Prijava za DIY Arduino radionicu". Polaznici se mole da napišu o sebi nekoliko rečenica i zašto žele sudjelovati na radionici.

 

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 18.05.2012