DIY mastering: Zarkoff | kulturpunkt

Natječaji Radionice

<

DIY mastering: Zarkoff

Radiona, udruga za razvoj 'uradi sam' kulture organizira radionicu glazbene produkcije – DIY mastering pod vodstvom Saše Rajkovića Zarkoffa.

ROK: 28.03.2022
  • A
  • +
  • -

Tema masteringa se često mistificira i prevladava mišljenje da je to najbolje prepustiti profesionalcima s vrhunskom opremom u studijima sa savršenom akustikom. Ponekad to nije realna opcija pa je potrebno zasukati rukave i snaći se s onim što imamo na raspolaganju. Kako se točno tu snaći, pokušat će razjasniti voditelj radionice Saša Rajković, vlasnik studija Sensorium, stalni mastering inženjer izdavačkih kuća Creme Organization i Raw Culture Records.

Radionica je korisna i onima koji se ne planiraju baviti masteringom jer je znanje o toj fazi glazbene produkcije vrlo korisno i za prethodnu fazu – miks. Radit će se na hibridnom set-upu (kompjuter i nešto hardvera), a organizatori pozivaju polaznike_ce da ponesu svoj EQ, kompresor/limiter, exciter i sl.

Radionica glazbene produkcije – DIY mastering održat će se u utorak i srijedu, 29. i 30. ožujka od 17 do 20 sati u Radioni.

Saša Rajković Zarkoff je glazbenik i tonac s popriličnim iskustvom na elektronskoj i indie sceni. Kao solo izvođač i član bendova Sumerian Fleet, FFFC, Lab Personnel i drugih projekta je objavio preko 30 izdanja, a u ulozi mastering inženjera radi za Creme Organization, Raw Culture Records, odnedavno za Out Of TuneRecords itd. Domaćoj indie sceni poznat je po radu s ### i Žen te kolektivom Lab Personnel.

Radionica je besplatna, a prijave se primaju do ponedjeljka, 28. ožujka 2022. točno u podne preko online prijavnice. Sva dodatna pitanja o radionici možete postaviti preko e-maila.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 22.03.2022