Dizajn 07-12 | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Dizajn 07-12

U sklopu izložbe studenata i studentica Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija Umjetničke akademije najavljena su predavanja i promocije knjiga.

06.12.2012 - 08.12.2012 , Split - Sveučilišna knjižnica
  • A
  • +
  • -

U okviru proslave obljetnice 15. godina Umjetničke akademije u Splitu, u četvrtak 6. prosinca u 18 sati u Galeriji Sveučilišne biblioteke na Kampusu, studentice i studenti Odsjeka za dizajn vizualnih komunikacija otvorit će izložbu studentskih radova Dizajn 07-12. U popratnom programu 7. prosinca u 16 sati u Velikoj dvorani Umjetničke akademije na Gripama, bit će održana serija predavanja na kojima će govoriti Valerija Barada, Erik van Blokland i Michael Smyth.

Valerija Barada (Odjel za sociologiju Sveučilišta u Zadru) govoriti će o istraživanju o radnom iskustvu dizajnerica vizualnih komunikacija u Hrvatskoj, Erik van Blokland (Royal Academy of Art, Den Haag) pričati će o ulozi novih razvojnih alata u oblikovanju pisama, a Michael Smyth (Centre for Interaction Design, Edinburgh Napier University) govoriti će o tome što to čini grad “pametnim”, tj. o dizajnu interakcija i hibridnim gradovima budućnosti. Također će u sklopu predavanja biti promovirane i dvije knjige u izdanju Odsjeka dizajn vizualnih komunikacija: knjiga Gerrita Noordzija Potez: teorija pisanja i Dizajniranje novih medija – Dizajn i novi mediji – hrvatski kontekst (1995–2010) Ivice Mitrovića.

Odsjek za dizajn vizualnih komunikacija pokrenut je 1997. godine, paralelno s osnivanjem Umjetničke akademije u Splitu. Program i obrazovni pristup Odsjeka je primarno orijentiran na kontekstualizaciju dizajnerskog rada u širi medijski, društveni i kulturni kontekst. Stoga se i u značajnom broju studentskih radova iščitava naglasak na društvenoj osviještenosti i angažmanu. Nastavni sadržaji preddiplomskog i diplomskog programa uključuju široki raspon specijalizacija, od ilustracije, plakata, vizualnog identiteta, layouta, ambalaže, informacijskog dizajna do oblikovanja pisma i dizajna interakcija.

Objavio/la petra [at] kulturpunkt.hr 03.12.2012