Dizajn i ples | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Dizajn i ples

Na izložbi autorice grafičkog oblikovanja i likovne urednice časopisa Kretanja Nade Dogan moguće je vidjeti knjige, časopise i vizualne identitete posvećene plesnoj umjetnosti.

04.11.2014 - 18.11.2014 , Zagreb - Galerija Modulor
  • A
  • +
  • -

Časopis Kretanja tijekom deset godina svojeg postojanja djelovao je kao pokretač za daljnje aktivnosti i istraživanja u području plesa i osigurao relevantno prisustvo Hrvatske plesne scene na europskoj plesnoj sceni. Dizajn časopisa je, kao i dizajn svih daljnjih izdanja, svojim kvalitetom potpomogao osnovnu ideju promocije plesa. I dalje od toga: ples je poslužio kao ideja, kao oblikovni predložak za dizajnersko promišljanje i zanimljive grafičke kreacije.

Oblikovanje je ovdje shvaćeno kao proces: časopis se s vremenom osvježavao, mijenjao i osuvremenjivao kako bi čitatelju ostao uvijek zanimljiv ne samo u sadržajnom nego i u vizualnom smislu. Časopis Kretanja je, zahvaljujući entuzijastima, sadržajno i oblikovno na visokoj razini kvalitete već više od 10 godina prisutan u hrvatskoj javnosti kao jedini časopis takvog tipa.

Na izložbi autorice grafičkog oblikovanja i likovne urednice Kretanja Nade Dogan, moguće je vidjeti još neke druge publikacije (knjige i časopise) i radove (vizualne identitete) posvećene plesnoj umjetnosti. Izložba će biti otvorena u utorak, 4. studenog u 19 sati u Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka. 

Nada Dogan samostalna je umjetnica na području dizajna vizualnih komunikacija, posebno specijalizirana za dizajn sustava orijentacije u prostoru. Završen Studij dizajna kao i Elektrotehnike i računarstva, završena Škola za balet i ritmiku, te višegodišnje iskustvo profesionalnog plesača čine osnovu njenog rada. Provela je 10 godina u inozemstvu kao umjetnički direktor u agencijama i zatim kao samostalni dizajner. Višestruko je nagrađivana na području grafičkog dizajna za vizualne identitete i knjige. Njene knjige, koje su uvrštene u Best Designed Books All Over the World, nalaze se u trajnom fundusu Muzeja knjiga u Leipzigu (BML). Predavač je kolegija Dizajn management na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa.

Izložba je otvorena 18. studenog.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 31.10.2014