Dizajn interakcija | kulturpunkt

Natječaji Poziv na sudjelovanje

<

Dizajn interakcija

Radionica Processing + Hardware - intermediate class Brune Blažinča bit će održana 11. i 12. travnja u Radioninom labu, Kruge 48/2.

ROK: 07.04.2015
  • A
  • +
  • -

Radionica se održava kao nastavak prethodno održane radionice Processing IDE – osnovama do dizajna interakcija, te predstavlja drugu razvojnu etapu sistematičnog rada koji Radiona provodi u 2015. godini za sve zainteresirane za ovo programsko sučelje. Zbog nedovoljnog razvoja dizajna interakcija u Hrvatskoj s praktične strane, cilj je ovog posebnog jednogodišnjeg programa razviti ozbiljnu Processing scenu i stvoriti temelje za pokretanje istoimene zajednice korisnika, tj. platforme u sklopu koje će tokom nekoliko godina ciljano biti pozivani inozemni i domaći predavači sa svrhom savladavanja kompleksnijih zadataka.

Bruno Blažinč je razvojni programer (developer) za ActionScript 3.0 (Adobe Flash) i Java programski jezik s iskustvom u projektima realnog sučelja i interaktivnosti na Internet mrežama, ekspert za 3D printanje (Ultimaker) i Arduino mikrokontrolere. Radi tehničku podršku i programiranje za mnoge hrvatske novomedijske umjetnike, muzejske i komercijalne projekte, te kulturna događanja u Hrvatskoj. Voditelj niza uspješnih radionica 3D printanja i Processinga u Zagrebu i Osijeku. Su-osnivač i član Upravnog vijeća Udruge za razvoj ‘uradi-sam’ kulture – Radiona.

Prijaviti se možete do 7. travnja točno u ponoć. Više potražite ovdje.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 16.03.2015