Dizajn kao čin neposluha | kulturpunkt

Najave Predavanje

<

Dizajn kao čin neposluha

Predavanje Djevojka koja je postala korporacija Jennifer Lyn Morone posvećeno je ulozi dizajna u poticanju i ostvarivanju socijalne pravde.

18.05.2017 , Rijeka - Filodrammatica
  • A
  • +
  • -

Američka konceptualna umjetnica i dizajnerica s londonskom adresom Jennifer Lyn Morone održat će u četvrtak, 18. svibnja, u 20 sati u Velikoj dvorani riječke Filodrammatice predavanje o ulozi dizajna u poticanju i ostvarivanju socijalne pravde.

Morone je 2014. godine diplomirala dizajn na Royal College of Art u Londonu, a iste je godine, potaknuta otkrićima Edwarda Snowdena, osmislila vlastiti oblik prosvjeda protiv industrije podataka: registrirala je samu sebe kao korporaciju Jennifer Lyn Morone™ Inc., postavši njezinom vlasnicom, upraviteljicom, dioničarkom i osnovnim proizvodom. Taj projekt umjetnica opisuje kao novi format poslovanja koji je pokrenut radi određivanja vrijednosti pojedinca i provociranja vladajućeg ekonomsko-pravnog sustava iznutra.

Predavanjem Djevojka koja je postala korporacija Morone će predstaviti koncepte i mehanizme primjene dizajna u svrhu oblikovanja javnog mišljenja i načina djelovanja. Pritom će se osvrnuti na relevantne povijesne i suvremene primjere, kao i na taktike i metodologije koje bi se trebale primijenjivati prilikom osmišljavanja činova neposlušnosti.

Predavanje će se održati mjesec dana prije otvorenja izložbe Jennifer Lyn Morone™ Inc. u Filodrammatici.

Više o predavanju saznajte na internetskoj stranici Drugog mora i Facebook stranici događanja.

Ulaz je slobodan.

Objavio/la lujo [at] kulturpunkt.hr 15.05.2017