Dizajn nosive tehnologije | kulturpunkt

Najave Razgovor

<

Dizajn nosive tehnologije

Tema novog [d]razgovora su izazovi i mogućnosti koje stoje pred  startupovima orijentiranima na dizajn te širi utjecaj novih tehnologija na sam proces dizajniranja.

19.06.2018 , Zagreb - Galerija HDD

U utorak, 19. lipnja u 20 sati u HDD galeriji održava se [d]razgovor povodom izložbe Bagizzmo 2015- / Making Of,  posvećene jedinom startupu s područja nosive tehnologije iz Hrvatske koji se probio na američkom Kickstarteru, a čiji su dizajn i integrirana tehnologija u cijelosti razvijani u Hrvatskoj. Posjetitelji izložbe mogu vidjeti prve prototipove torbe Baggizmo i pametnog novčanika Baggizmo Wiseward, kako je tekao razvoj pojedinih elemenata proizvoda, te kako su Kickstarter kampanje utjecale na njihov razvoj i proizvodnju.

U razgovoru će sudjelovati članovi Baggizmovog tima Izvorka Jurić, Ladislav Jurić i Kristina Volf te moderatori Koraljka Vlajo i Marko Golub. Iako je glavna tema razgovora razvoj Baggizmovih projekata i njihov put od prvih ideja do internacionalno distribuiranog proizvoda, razgovor će se dotaknuti i izazove i mogućnosti koje danas stoje pred dizajnerima i startupovima orijentiranima na dizajn, načina vođenja takvih projekata, utjecaja novih tehnologija i digitalnih platformi za grupno financiranje na sam proces dizajniranja itd.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 18.06.2018