Dizajnerska radionica | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Dizajnerska radionica

Knjižnica Vladimira Nazora i Galerija VN pozivaju zainteresirane na dizajnersku radionicu Kako osmisliti mitološki suvenir.

ROK: 14.06.2018

Odjel za etnologiju i arheologiju Matice hrvatske i Knjižnica Vladimira Nazora surađuju u zajedničkom programu Hrvatska mitska baština u ranome srednjem vijeku, u sklopu kojeg se održavaju popularno-znanstvena predavanja praćena radionicama u Knjižnici. 

Radionici Kako osmisliti mitološki suvenir prethodilo je predavanje prof. dr. sc. Vladimira Gossa Hrvatsko slavensko srednjovjekovlje u spomeničkoj baštini, održano 6. lipnja u Matici Hrvatskoj. Radionicu koja ga prati vodi izv. prof. mr. art. Natalija Nikpalj.

Natalija Nikpalj diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu, smjer Primijenjena grafika, gdje danas predaje u zvanju izvanrednog profesora. Oblikovanje vizualnih komunikacija magistrirala je na studiju dizajna u Ljubljani na Akademiji za likovnu umjetnost i dizajn. U svom se profesionalnom i istraživačkom radu bavi pitanjima vizualnog identiteta, tipografije, sistemima znakova u komunikaciji te komunikacijskim i edukativnim aspektima dizajna. 

Dizajnerska radionica Kako osmisliti mitološki suvenir održava se u petak, 15. lipnja 2018. od 18 do 20 sati u Čitaonici i Galeriji VN.

Prijave za radionicu primaju se mailom ili telefonom na broj 01 3703-414.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 13.06.2018