Dizajnerski uspjesi | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

Dizajnerski uspjesi

U natječaju magazina HOW za najbolji dizajn plakata među prvih deset uvršteni su radovi Mirka Ilića te Maje Bagić Barić i Daniela Srdareva.

  • A
  • +
  • -

Američki magazin posvećen dizajnu HOW od kada je pokrenut, 1985. godine, do danas uspostavio se kao jedan od relevantnijih medija posvećenih ovom području, a nudi sadržaje od praktičnih informacija preko najnovijih tehnoloških savjeta i kreativnih rješenja do profila profesionalaca. Kroz godine su iz magazina proizašli brojni projekti, pa tako na godišnjoj razini HOW organizira strukovna događanja i natječaje te rad na digitalnim proizvodima i publiciranju knjiga.

Jedan od godišnjih natječaja je i HOW-ova nagrada za dizajn plakata koja ima za cilj promovirati izbor od deset radova iz čitavog svijeta nastalih u protekloj godini. Među prvih deset dobitnika ovogodišnje nagrade za dizajn plakata našli su se radovi i domaćih autora - Mirka Ilića te Maje Bagić BarićDanijela Srdareva. Dvojac kojeg čine grafička dizajnerica Bagić - Barić i ilustrator Srdarev u natjecanju su sudjelovalo s plakatom za Festival europske kratke priče za 2010, a ilustrator i dizajner Mirko Ilić s radom naslovljenim Nuclear Power Plants.

U natječaju je sudjelovalo gotovo 800 prijavljenih radova, a najboljih deset odabrala je dizajnerica Robynne Raye, suosnivačica međunarodno prinzatog dizajnerskog studija Modern Dog Design Co,

Izvor: HOW / A. L. | Na fotografiji: Danijel Srdarev

 

Objavio/la antonija [at] kulturpunkt.hr 09.02.2011