Dizajniranje interakcija u umreženom gradu | kulturpunkt

Najave Manifestacija

<

Dizajniranje interakcija u umreženom gradu

U Splitu se od 24. kolovoza do 1. rujna održava međunarodna ljetna škola dizajna interakcija UrbanIxD – Dizajniranje interakcija u umreženom gradu.

24.08.2013 - 01.09.2013 , Split - Multimedijalni kulturni centar

Ova međunarodna škola sadržava niz interdisciplinarnih radionica, koje će se temeljiti na konceptu, tradiciji i iskustvu "Interakcija", radionica iz područja dizajna interakcija koje se od 2004. godine održavaju na Umjetničkoj akademiji

Sudionici i sudionice škole, njih četrdeset (40), odabrani su između više od 200 prijavljenih. Radi se o studentima (posebno diplomskih i doktorskih studija), istraživačima te praktikantima do pet godina radnog iskustva iz područja dizajna općenito, dizajna interakcija, arhitekture, urbanizma, novomedijske umjetnosti, ICT, računarstva, sociologije, psihologije, antropologije i ostalih povezanih disciplina, iz Europe i svijeta.

Radionice će voditi priznati međunarodni stručnjaci iz područja dizajna i arhitekture, uz pomoć lokalnih asistenata. U sklopu ljetne škole nekolicina priznatih stručnjaka iz ovog područja održati će predavanja, te će i savjetodavni odbor projekta UrbanIxD održati mini simpozij. Na kraju škole, radovi osmišljeni te realizirani na radionicama biti će prezentirani građanima Splita u obliku javne prezentacije i izložbe. Planirano je da radovi nastali na ovoj ljetnoj školi budu temelj buduće putujuće UrbanIxD izložbe.

U Splitu se tako očekuju Andrew Shoben, osnivač jednog od najaktivnijih britanskih umjetničkih kolektiva, Grayworld; Nicolas Nova, voditelj konferencij Lift koja se bavi digitalnom kulturom i inovacijama; Gianluca Zaffiro, savjetnik za strateško planiranje Telecom Italije; Duncan Wilson, voditelj Intelovog centra za istraživanje umreženih gradova; Martin Brynskov, voditelj Bienala medijske arhitekture u Aarhusu te Carlos J. Gomez de Llarena, medijski arhitekt i dobitnik nagrade na festivalu Ars Electronica 2003. godine. Više o svim gostima potražite na web stranicama ljetne škole.

Program će se održavati u prostorijama Multimedijalnog kulturnog centra (Dom mladih), a dio programa će biti otvoren za javnost. Više o samom programu i rezervaciji mjesta za predavanja potražite ovdje.

Objavio/la vatroslav [at] kulturpunkt.hr 19.08.2013