Dnevna soba | kulturpunkt

Natječaji Rezidencijalni program

<

Dnevna soba

Rezidencija u organizaciji Kućće održat će se na proljeće i ljeto na zagrebačkoj Trešnjevci, a svoje istraživanje izabrani umjetnik_ca ili kolektiv predstavit će u Poreču i Zagrebu.

ROK: 01.03.2023
  • A
  • +
  • -

Kustoski kolektiv Kućća poziva na prijave za novi ciklus rezidencije Dnevna soba. Riječ je o eksperimentalnom rezidencijalnom programu koji je usmjeren razvoju i produkciji istraživanja mladih umjetnika_ca ili kolektiva koji djeluju u području eksperimentalnih, spekulativnih i procesualno orijentiranih umjetničkih praksi. Rezidencija se odvija u našem prostoru na Trešnjevci od travnja do lipnja 2023. u ritmu rada koji se određuje s odabranim umjetnikom_com ili kolektivom.

Odabrani umjetnik_ca ili kolektiv će rad koji razvije na rezidenciji predstaviti javnosti u sklopu grupne izložbe 63. Porečkog Annalea koja će se održati na ljeto 2023. Uz to, rad će biti dijelom izložbenog ciklusa u prostoru Kućće u Zagrebu na jesen 2023.

"Zanimaju nas prijedlozi koji istražuju prostorne i vremenske nestabilnosti, spekulativne stvarnosti u stalnim procesima postajanja i nestajanja, zone prijelaznih subjekata i karnevalskih suspenzija, mjesta privremenih ekstenzija u nove nematerijalne, nadrealne i digitalne svjetove. Zanimaju nas prijedlozi koji otvaraju svjetove između, svjetove koji nas vrebaju, u kojima tijela pucaju i plove u nove stvarnosti, mutirajući u strane organizme", stoji u tekstu poziva.

Više informacija dostupno je ovdje

Poziv je otvoren do 1. ožujak, a prijave se šalju putem online obrasca.

 

Objavio/la hana [at] kulturpunkt.hr 10.01.2023