Do prvog filma | kulturpunkt

Vijesti Film

<

Do prvog filma

Drugi dio regionalnog kampa angažiranog dokumentarnog filma za srednjoškolce Slobodna zona Junior bit će nastavljen u svibnju.

Prvi dio kampa održan je od 9. do 23. siječnja 2012. godine. Polaznici su imali priliku steći znanja i vještine u vezi s pisanjem scenarija i dramaturgijom, strukturom filma, montažom, kamerom, zvukom kao i s poviješću i karakteristikama dokumentarnog filma, a bio je organiziran i susret s redateljima i producentima angažiranih dokumentarnih filmova. Drugi, sedmodnevni, dio kampa bit će održan od 6. do 13 svibnja u Kovačici. Tijekom njegovog trajanja  polaznici će raditi na formulaciji svojih ideja za filmske scenarije. Uz predavanja o pitchingu, te vježbe u predstavljanju svojih ideja, pripremit će se za pitching pred žirijem sastavljenim od predstavnika najprestižnijih regionalnih producentskih kuća i medija, kao i potencijalnih donatora. Članovi žirija odabrat tri najbolja scenarija, čiji će mladi autori dobiti priliku snimiti svoje prve dokumentarne filmove.  

Projekt Slobodna zona Junior, osim Kampa angažiranog dokumentarnog filma, uključuje i program za nastavnike u osnovnim školama. U okviru tog dijela projekta, uvođenjem filma kao dodatnog nastavnog sredstva, organizatori će nаstojati odgovoriti nа potrebu zа modernizаcijom nаstаve kаko bi je učinili interаktivnijom i interesantnijom za učenike osnovnih škola.
 
Izvor: Fade In
Objavio/la ante [at] kulturpunkt.hr 05.05.2012

VEZANE VIJESTI

Srednjoškolci, želite li snimiti film?

Filmski festival Slobodna zona iz Beograda u suradnji sa zagrebačkom produkcijskom kućom Fade In tijekom 2012. godine organizirat će međunarodni kamp angažiranog i dokumentarnog filma

Filmovi s porukom

Razgovarala: Vesna Pažin
Angažirani film i filmovi o ljudskim pravima okosnica su beogradskog festivala Slobodna zona. Više o svemu govore selektori festivala Branka Pavlović i Rajko Petrović.

Nova mapa beogradske kulture

Beogradska nezavisna kulturna scena od 25. listopada do 5. studenog organizira program koji predstavlja aktualni presjek njene raznovrsnosti i potencijale.