Dodir s realnošću | kulturpunkt

Najave Događanje

<

Dodir s realnošću

Splitski ROOM 100 stiže na rezidenciju u Svetvinčentu, gdje će dva tjedna intenzivno raditi na svojemu najnovijem projektu radnog naslova Mr. Fantastic.

02.08.2015 - 14.08.2015 , Svetvinčenat - Mediteranski plesni centar
  • A
  • +
  • -

Mr. Fantastic treći je projekt skupine inspiraran shizofrenijom, teškim i kroničnim psihičkim oboljenjem koje prije svega karakterizira gubljenje dodira s realnošću, alogične i često paranoične ideje te auditivne ili vizualne halucinacije. Prvi rad ove tematike naslovljen F 20.0 (oznaka paraniodne shizofrenije) izveden je na Festivalu novog cirkusa 2008. godine, dok je sljedeći C8H11NO2 (kemijska formula dopamina) postigao zapažen međunarodni uspjeh, no tandem – Antonia Kuzmanić i Jakov Labrović – u toj teškoj temi još uvijek pronalazi plodno tlo za daljnje eksperimentiranje različitim cirkuskim i plesnim tehnikama. Projekt se razvija u sklopu Produkcijskog inkubatora Festivala novog cirkusa te je jedan u nizu odabranih radova koje ove godine koproducira festival dok se priprema bijenalno izdanje manifestacije koje će uslijediti 2016. godine.

Uz rad na vlastitoj predstavi, ROOM 100 odvojit će jedan dan rezidencije za radionicu osnova cirkusa i plesa za djecu i mlade, i to u subotu, 8. kolovoza, od 10 do 14 sati. Izvođači koji u svome radu kombiniraju akrobatiku, kontorcionizam (poznat kao umijeće ljudi od gume) te breakdance, u intenzivna i zabavna četiri sata pružit će zainteresiranim polaznicima uvid u taj neobični svijet te u njima probuditi strast prema istraživanju fascinantnih mogućnosti ljudskoga tijela. Prijave za radionicu primaju se do 7. kolovoza na adresu elektroničke pošte. Baš kao i na prezentaciji projekta Mr. Fantastic, ulaz na radionicu također je slobodan.

Rezidencija će trajati od 2. do 14. kolovoza, u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčenatu.

Objavio/la tomislav [at] kulturpunkt.hr 31.07.2015