Dokone intimne situacije | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Dokone intimne situacije

Kratke slike predstavljaju troje mladih hrvatskih autora kratkometražnog filma.

22.02.2018 , Zagreb - MM centar

Marko Dugonjić: Albaharijeva 19, 2017.

U četvrtak 22. veljače u 19:30 MM centar kroz program Kratke slike predstavlja Marka Dugonjića, Karla Voriha i Marka Bičanića. Okupljeni uz temu igara iz dokolice, njihovi se filmovi usredotočuju na dokone intimne situacije lišene dramaturgije događajnosti te u njima zatočenim mladim protagonistima prilaze jako, jako blizu, s njima tragajući krupnim planovima za razonodom, za događajima, za smislom.

U najavi stoji kako Marko Dugonjić, dobitnik Zlatne arene za svoj prvi film Malo više kiše, u Albaharijevoj 19 donosi priču o dvoje cimera čiju svakodnevicu prekida dolazak trećeg sustanara, dok Marko Bičanić i Karlo Vorih u filmu Hana, Hano, Hanice prikazuju bezbrižno tinejdžersko flertovanje koje preraste u nešto više, a to nije ljubav. Uz filmove troje mladih autora, prikazujemo i dva rana rada doajena hrvatske kinematografije, Lordana Zafranovića, koji je svoju karijeru započeo u splitskom kinoklubu te stekao titulu međunarodnog majstora amaterskog filma.

Nakon projekcije s Markom Dugonjićem, Karlom Vorihom i Markom Bičanićem razgovarat će filmska kritičarka Višnja Vukašinović.

Kratke slike projekt su Kulture promjene SC, posvećen nezavisnom i inovativnom filmu. Filmovi 22. veljače prikazuju se u sklopu programske cjeline Runda kratkog čiji je cilj pružiti širu sliku suvremenog hrvatskog kratkog filma kroz suodnos suvremenih i starijih ostvarenja koja međusobno korespondiraju na manifestan ili podsvjestan način.

Ulaz je besplatan, a više informacija potražite ovdje.

Objavio/la martina.kontosic [at] kulturpunkt.hr 21.02.2018