Doktorski studij u Göteborgu | kulturpunkt

Natječaji Edukacija

<

Doktorski studij u Göteborgu

Otvorene su prijave za provođenje umjetničkih istraživanja na doktorskoj razini na Akademiji za umjetnost i dizajn pri Sveučilištu u Göteborgu.

ROK: 05.06.2020

HDK-Valand – Akademija za umjetnost i dizajn na Sveučilištu u Göteborgu otvorila je prijave za provođenje umjetničkih istraživanja na doktorskoj razini. Prijave su otvorene za programske studije zanatske, dizajnerske i umjetnička prakse, koja uključuje film, fotografiju, likovnu umjetnost i književno stvaralaštvo. U obzir dolaze i multidisciplinarni projekti koji uključuju različita područja supervizije.

Akademija nudi široko razumijevanje praksi koje su predstavljene u svakom od predmetnih područja te potiče prijedloge kojima se nastoje definirati ili identificirati novi oblici prakse unutar ovih disciplina. Također se potiče povezivanje s teorijom i kritikom suvremene umjetnosti te istraživanje novih oblika kuriranja, izlaganja i sudjelovanja u umjetnosti.

Odabrani kandidati započet će studij od siječnja 2021. Doktorske pozicije u potpunosti se financiraju u periodu od četiri godine, a od doktoranda se očekuje predavački angažman, u opsegu od najviše 20 % ugovorenog vremena.

Prijave su otvorene do 5. lipnja 2020., a uvjeti poziva dostupni su na poveznici.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 05.05.2020