Dokumentarci u gostima | kulturpunkt

Najave Projekcije

<

Dokumentarci u gostima

Pet nagrađenih filmova 16. Liburnia film festivala putuje u Ičiće, na mjesto gdje je festival doživio svojih prvih trinaest izdanja.

31.08.2018 , Ičići - Otvorena pozornica u lučici
  • A
  • +
  • -

Turnejom pobjedničkih dokumenataraca Liburnia uplovljava, organizatori Liburnia Film Festivala vraćaju se u Ičiće, na lokaciju gdje se isti održavao prvih trinaest godina svoga postojanja. U petak, 31. kolovoza pet nagrađenih filmova 16. izdanja festivala gostuje na manifestaciji Dani Ičića.

U lučici, s početkom u 20.30 sati prikazuje se film Elvisa Lenića  Meso, proglašen najboljim filmom 16. LFF-a koji donosi realističan prikaz proizvodnje namirnica koje svakodnevno konzumiramo, a tu je i mediteranska komedija Pusti Dobre, pusti  Vlatke Vorkapić koja je osvojila nagradu publike.

U Ičićima će se gledati i nagrađivani film Majči  Josipa Lukića koji je snimajući otvoreni razgovor portretirao svoju majku. Student Akademije dramskih umjetnosti Lovro Mrđen pratio je zimovanje izviđačkog odreda te na LFF stigao s filmom Patrola Uran, kojemu je žiri dodijelio dvije nagrade: za najbolju režiju i najbolju montažu  Ljubitelji indie-bluesera Adama Semijalca doći će na svoje s filmom Bebé na Volé  Vladimira Gojuna koji je nekoliko godina ulazio u svijet ovog iznimnog umjetnika. 

Ulaz na projekcije je besplatan.

Objavio/la ivana [at] kulturpunkt.hr 30.08.2018