Dokumentarna neposrednost | kulturpunkt

Najave Izložba

<

Dokumentarna neposrednost

Izložba Malo o životu autora Borisa Cvjetanovića predstavlja seriju fotografija i tri videa.

28.09.2016 - 12.10.2016 , Rijeka - Mali salon

Izložba Malo o životu autora Borisa Cvjetanovića bit će otvorena u srijedu, 28. rujna, u 20 sati u Malom salonu, a predstavit će seriju fotografija Bolji put koja je snimljena 2012. godine u vrijeme umjetnikova boravka u Rijeci, te tri videa: Toliko toga stane u jedan život, Martina i Dori i Što nisam Lupar.

Cvjetanovićev pristup odlikuje se izravnim pogledom u snimano, nedirnutim kadrom, uvažavanjem običnih i slučajnih događaja ukidajući u odabiru tema konvencije vrijednosne ljestvice vrijedno-bezvrijedno. Socijalna osjetljivost u pravilu nije popraćena indikativnim komentarima, već dokumentarnom neposrednošću.

Boris Cvjetanović (Zagreb, 1953.) diplomirao je na Pedagoškoj akademiji u Zagrebu, likovni smjer, a fotografijom se počeo baviti osamdesetih kao fotoreporter u Studentskom listu i Poletu, kada postaje predstavnikom Poletove fotografske škole. Otada djeluje kao zamjetna autorska pojava u fotografiji te kroničar hrvatske suvremene scene – njegov kućni arhiv vjerojatno je najbogatija fotografska baza umjetničkih događanja, službenih otvorenja i neformalnih okupljanja.

Izložba je otvorena do 12. listopada.

.

Objavio/la matija [at] kulturpunkt.hr 27.09.2016