DORF '11 | kulturpunkt

Vijesti Arhitektura i urbanizam

<

DORF '11

Festival dokumentarnog rock filma nastavlja s predstavljanjem najnovijih regionalnih i inozemnih dokumentarnih glazbenih uradaka.

  • A
  • +
  • -

Na ovogodišnjem Festivalu, koji se održava od 10. do 13. ožujka, u tri programa bit će prikazana ukupno 32 filma iz 13 zemalja. Domaćini petog DORF-a su Gradsko kazalište Joza Ivakić u Vinkovcima, te Art-kino Croatia u Rijeci.

Ovogodišnja novost je program DORF:EDIT, kojim u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom započinje niz aktivnosti usmjerenih na razvoj filmske kulture, upoznavanje novih medija i edukaciju školskih uzrasta. U Vinkovcima će biti prikazan izbor najboljih prošlogodišnjih radova nastalih u produkciji filmskih skupina osnovnih i srednjih škola iz cijele  Hrvatske. a pored toga bit će organizirana radionica dokumentarnih filmova za prosvjetne djelatnike.

Iz regionalne konkurencije neki od filmova su Ako nikoj ne sviri, autora Gjorgji Janevskog iz Skopja, te Noise Slawonische Kunst Slobodana Šijana i Stjepana Pete iz Osijeka. Najavljena je i hrvatska premijera filma Cure for pain: Mark Sandman Story autora Roberta Bralvera i Davida Ferine iz SAD-a o kultnom triju Morphine.

Organizatori izdvajaju crno-bijelo koncertno remek-djelo Mogwai:burning, o škotskim post-rock prvacima autora, Vincenta Moona iz Francuske, čiji se film La Faute Des Fleurs, o kultnom japanskom glazbeniku Kazuki Tomokawi također prikazuje u međunarodnoj konkurenciji.

Festival dokumentarnog rock filma - DORF 2011. organizira Udruga ljubitelja filma Rare iz Vinkovaca, u suradnji sa Art kinom Croatia iz Rijeke, te Hrvatskim filmskim savezom. Festival podržavaju Grad Vinkovci, Grad Rijeka i Hrvatski audiovizualni centar.

Izvor: DORF

Objavio/la nikolina [at] kulturpunkt.hr 26.01.2011